hirdetés

Egyre jobban bonyolódik az orvvadász polgárőr sztori. Csak az egyik orvvadász volt polgárőr, akit azonnal kizártak. A másik orvvadászt azonban az ág is húzza, mert nemcsak az őz elejtése miatt kell felelnie, hisz ellen feljelentést tett a polgárőrség vezetése, mert úgy viselt polgárőr egyenruhát, hogy soha sem volt az.

 polgarorseg4

Az orvvadászokat az ág is húzza, főleg, ha polgárőrök, akik feltehetőleg azt az előnyüket akarták kihasználni, hogy egyenruhás önkéntes rendőrök azaz polgárőrök, s ezért senki nem fog hozzájuk szólni. Nos tévedtek az örményesi urak. Tetten érték őket a vadászok. Hogy miképp az még kérdés. Eléggé elképzelhető, hogy nem ez volt az első orvvadászkodásuk s esetleg feltűnt e helyi vadászoknak egy-két dolog. Pontosan nem tudjuk, csak sejtjük. De az is lehet, hogy épp jókor voltak jó helyen a vadászok. Nos az egyik polgárőrről kiderült, hogy nem is az, csak van polgárőr ruhája, jelmeze. emiatt most komoly bajban is van, mert feljelentették. Így nemcsak az orvvadászatért de a polgárőr ruha viseléséért is felelnie kell.

A napokban Törökszentmiklós külterületék tetten értek két férfit, akik engedély nélkül elejtettek egy őzet. Az eset elkövetése során mindkét személy polgárőr egyenruhát viselt. A vizsgálat során kiderült, csak egyikőjük tagja a polgárőrségnek, őt azonnali hatállyal kizárták a polgárőrség soraiból, igazolványát visszavonták. A másik férfi azonban nem volt polgárőr, ennek kapcsán az örményesi polgárőrség vezetője feljelentést tett a rendőrségen. A megyei polgárőr szövetség vizsgálja, hogy hogyan kerülhetett polgárőr egyenruha olyan személyhez, aki nem tagja a polgárőrségnek. -nyilatkozta Erdős Csaba, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség, sajtószóvivője,

( Fotó: illusztráció )