hirdetés

Bontják a Simicska-féle hirdetőoszlopokat a fővárosban. Úgy tűnik, nagyon sürgős ez a munka, és nincs más tennivaló Budapesten, mint ezek elbontása. Az biztos, hogy Tarlós főpolgármester komoly per elé néz, és hát kérdés, hogy érdemes volt-e ezen nem biztos, hogy teljesen törvényes háborút megnyitnia Simicska ellen. A miniszterelnök egykori jó barátját, most nem szeretik a Fidesz politikusai, főleg hogy nem is oly rég nagy nyilvánosság előtt a nagy vezért gecinek nevezte.

simicska

Megkezdték a Mahir Cityposter hirdetőoszlopainak elbontását a fővárosban.  A soroksári úti Tescónál hármat már elbontottak Simicska Lajos hirdetőoszlopai közül. A Bocskai úton is megkezdték az oszlopok eltávolítását.

Simicskáék szerint egyszerű lopás történik, és ennek megfelelően a jogi lépések és rendőrségi eljárások is elkezdődtek.

A felmondásnak nincs joghatálya, hiába mondja azt az önkormányzat, hogy december 31-ig el kell bontani az oszlopokat, ezt nem teheti meg. Az oszlopok ráadásul a Mahiré, az ő tulajdonuk, nem másé, így kaptak jogot – és nem kötelezettséget –, hogy ezeket a főváros felhasználja. Meglátásunk szerint „mondvacsinált okokkal” mondták fel a 25 éves szerződést annak tizedik évében. A főváros pedig sajnálatos módon jogellenesen látott neki az oszlopok elbontásának  – mondta Magyar György, a Mahir jogi képviselője.

Mint ismeretes, a Fővárosi Közgyűlés szeptember 30-án döntött arról, hogy szerződést bontanak a több mint hétszáz budapesti hirdetőoszlopot üzemeltető Mahirral, amely november elején a Fővárosi Törvényszéken támadta meg az azonnali hatályú felmondást, egyben ideiglenes intézkedés iránti kérelmet is előterjesztett. Azt kérték, hogy a törvényszék tiltsa el az önkormányzatot a Mahir oszlopainak bontásától. A Mahir és a Fővárosi Önkormányzat közötti per első tárgyalására január 11-én kerül majd sor.

A felmondást azzal indokolták, hogy a szerződés súlyosan aránytalanul határozza meg a főváros jogait és kötelezettségeit, ezért felmerül a jó erkölcsbe ütközés miatti semmisség. A Mahir szerint a szerződés felmondása nyilvánvalóan jogszabályba ütközik, egyben bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját is felveti.