hirdetés

Lebuktatták és törvénysértésen érték Gyárfás Tamás ex- Nap tévés kedvenc riporterét, és az NVSZ vezetői által is igencsak kedvelt ex-újságírót, aki már hivatásos rendőr évek óta. A Központi Nyomozó Főügyészség elrendelte a nyomozást N. Ingrid, Zala megyei szóvivő ellen, akit fel is függesztettek. Az ügy azonban fura és érthetetlen, hisz állítólag piti ügyről van szó. Akkor miért függesztették fel ? Ha meg nem nagy bűnügyről van szó, akkor miért ez a nagy felhajtás? 

nothoff szóvívő

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője közölte, hogy szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult nyomozás a rendőr őrnagy ellen. Az ügyészség egyelőre nem gyanúsította meg a Zala megyei rendőrségi szóvivőt, csak nyomoznak ellene.

Mondjuk ez is fura valahol, hogy van egy bűnügy, egy nyomozás de gyanúsított nincs, de azért beszélünk róla. Más ügyekben általában rögtön gyanúsítanak is, ha van jelölt,  aztán a szerencsétlen bűnügybe kevert illető meg hadakozzon. védekezzen, próbálkozzon. Nos itt ez sincs így.

A szabálysértési értékhatár 50 ezer forint, tehát ennél kisebb összeggel volt elszámolási problémája a szóvivőnek, aki újságíróként kezdte pályafutását még pedig Gyárfás Tamás ma már nem létező Nap Tévéjében. N.Ingrid ráadásul bűnügyi újságíró volt. Állítólag az NVSZ vezetői is nagyon kedvelték őt, hisz ő írt a brutális Móri vérengzésről egy könyvet, amelyben agyba főbe dicsérte a nyomozókat, s, hogy milyen tökösen megoldották az ügyet. Az már más kérdés, hogy három év után kiderült mégsem volt olyan tökéletes a nyomozás, hisz mások voltak az elkövetők.

Nos a szóvívő lebukása több mint fura és picit érthetetlen is, hogy miképp bukott le egy ilyen piti üggyel ? Egyáltalán, hogy lett ebből bűnügy ez a kérdés is felvetődik ? S ami ennél izgalmasabb kérdés, ha ilyen piti ügyben nyomoznak, akkor miért függesztették fel ?

Amint arról az Origo beszámolt, a belső kontroll rendszer által felfedett elszámolási szabálytalanságok miatt hétfőn függesztették fel a Zala megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, N. Ingrid őrnagyot. Nem sikkasztásról és nagyságrendileg sem milliós összegről van szó – mondta Sipos Gyula, a Zala megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A belső kontroll rendszer az elmúlt időszak utazási költségtérítéseinek szabályosságát vizsgálta, eközben bukkantak szabálytalanságokra.