hirdetés

Az ETO egykori sikeres napokat megélő vezére hazamehet. Megszüntette ugyanis a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság. A gyanúsítottaknál a bíróság szerint a házi őrizet is elegendő kényszerintézkedés. Az ügyészség fellebbezett a bírósági döntés ellen. Várhatóan Tarsolyék maradhatnak majd házi őrizetben, hisz a BKKB döntéseit többnyire helyben szokták hagyni.

 Tarsoly

A Győri ETO szebb napokat látott vezérének az előzetes letartóztatásról szóló tárgyalása majd 9 órán át tartott. A Quaestor főbróker ügyében végül a bíróság elegendőnek látta azt, ha a gyanúsítottak házi őrizetbe kerülnek az előzetes letartóztatás helyett. A végzés ellen az ügyészség fellebbezett, így tarsoly a jogerős végzés után jöhet csak ki a börtönből, amit nehezen visel a futballvezér.

Mint ismeretes, a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását március 29-én rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság, amit később a Fővárosi Törvényszék helybenhagyott. A jegybank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét és felügyeleti biztost rendelt ki a céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett.

A jegybank vizsgálata szerint a kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forintnyi fiktív kibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta. Az ügyben a nyomozás március 11-én indult el.