hirdetés

Meghosszabbították az Országos Roma Önkormányzat Híd a munka világába programmal kapcsolatos nyomozás határidejét. Az ügyben gyanúsított még nincs, és lehet, hogy nem is lesz soha.  S az sem elképzelhetetlen, hogy az teljesen törvényes a hatóságok szerint, hogy a programban részt vevők nevére olyan pénzeket írunk ki, amelyekről az érintettek nem is tudtak. Az is lehet, hogy jó, hogy méregdrága ingatlanokat vásároltak uniós milliókból és igen drágán kölcsönözték a bérautókat.

ORÖ

Az ORÖ illetékesei feltehetőleg nem örülnek, hogy a rendőrség meghosszabbította a nyomozás határidejét, az igen fura és már-már zűrösnek mondható Híd a munka világában projekt ügyében elrendelt vizsgálatot. A nyomozás határideje elvileg egy hét múlva járna le, de a több mint fél éve indított nyomozás még nem ért a végére. Jelenleg egyetlen nyomozás van folyamatban az Országos Roma Önkormányzat Híd a munka világába programjával kapcsolatban, mégpedig költségvetési csalás gyanúja miatt. Az Esti Újság úgy tudja, gyanúsítottként még senkit sem hallgattak ki.

A nyomozással kapcsoltban a NAV közölte, hogy egyelőre gyanúsított nincs az ügyben, és a most zajló nyomozás jelenlegi határideje 2015. október 24., és valószínű, hogy előterjesztést tesznek a pénzügyi nyomozók a határidő hosszabbításra. Ugyanakkor az üggyel kapcsolatban semmilyen további információt nem közöltek.

Természetesen az is elképzelhető, hogy a fura uniós milliárdokat felemésztő projekt ügyében soha nem lesz gyanúsított senki, mert minden rendben van.

Igen, teljesen rendjén való és elképzelhető, hogy ha súlyos százmilliókért vesz egy szövetkezet drága budai ingatlant, az törvényes. Mert ugye Budán jelen kell lenni, főleg egy munkanélkülieket felkaroló szövetkezetnek, hisz itt lehet őket képezni mezőgazdasági munkára, kézműves munkára és hasonlóakra.

Az is teljesen rendjén való, hogy a szövetkezet igencsak borsos áron bérelt fapados autókat.

Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy a munka világába visszatérő képzés alatt álló személyeknek olyan összegeket könyvelünk a nevéhez, amiről az érintett nem is tud. Vagy épp olyan kap költségtérítést, hisz autóval járt, akinek még jogsija sincs.