hirdetés

40 milliós kazah tanulmány Fazekas miniszter barátjának a minisztériumtól, amivel semmi gond elsőre, maximum kellemetlen. Azonban az Esti Újság úgy tudja, hogy a miniszter régi jó barátjának egy másik cége, egy bizonyos LAC Holding a kommunikációban is segítgeti Fazekas minisztert és hivatalát. Sőt a Fradi jelenlegi kommunikációs vezetője, V. György is innen landolt az Üllői úton.

fazekas sándor

Jól fialtak azok a tanulmányok, amelyek a kazah gazdaságról szóltak, és a földművelésügyi minisztérium háttérintézményei fizettek értük Fazekas Sándor miniszter barátjának. A Bors szerint összesen negyvenmillió forintot értek a tanulmányok, amelyeket a kazah juhtenyésztésről, talajművelésről, olajtermelő növényekről írt a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. A cég vezetője, pedig az a Horváth László, aki régi jó ismerőse Fazekas Sándor miniszternek. Azonban a régi barát másik cége, a LAC Holding is sokszor feltűnik a minisztériumnál vagy annak háttérintézményeinél mint kommunikációs cég. Hogy ezen sajtós dolgokat ingyen, barátságból teszi-e Horváth úr, aki tiszteletbeli konzul is, nem tudjuk. Érdekes infó, hogy ezen Fazekas miniszter régi barátjának a cégétől került a Fradi kommunikációs székébe V. György is.

Magyarország stratégiai kapcsolatokat kíván ápolni a Kazah Köztársasággal, ezért a kapcsolatok erősítése érdeké­ben meg kívántuk vizsgálni az együttműködési lehetőségeket – indokolta a tanulmányok szükségességét a tárca.