hirdetés

Fáklyákkal vonultak több százan este a Városligetben, csendes demonstrációt tartva a park megmentéséért. Mint ismeretes, az ellenzék rendkívüli parlamenti ülése elmaradt, mert a Fidesz-képviselők nem jelentek meg, pedig az ellenzék a Városligetről és annak beépítéséről kérdezett volna. A Jobbik közölte, nem akarja azt sem, hogy a kaszin guru esetleg Vajnahunyad várát alakítson ki magának a ligetben.

ligetvédők fákláys vonulás

Fákylás tüntetést tartott szerda este az LMP a ligetvédők mellett és a Városliget megvédéséért. Több ezren vettek részt a csendes tüntetésen, ezzel is demonstrálva a liget beépítése és bebetonozása ellen.

Mint ismeretes, a fideszes képviselők távolmaradása miatta és így határozatképtelenség miatt berekesztették az Országgyűlés rendkívüli ülését, amelyen a városligeti beruházást lehetővé tevő ligettörvény megsemmisítéséről szóló javaslat került volna napirendre.

Kósa Lajos szerint ez az egész liget körüli felhajtás nem komoly, ezt mutatja, hogy az LMP-s Szabó képviselő asszony ott sem volt a Parlamentben az ülésen.

A Jobbik sem értett egyet a liget ilyen szintű átváltoztatásával, és attól tartanak, hogy sok mutyi lesz a több mint 700 milliárdos projektek körül.

Mi nem akarjuk, hogy a Vajdahunyad vára a kaszinóguru színre lépésével Vajnahunyad vára legyen –mondta Hegedűs Lórándné, a Jobbik országgyűlési képviselője.