hirdetés

A politikusokat is utolérik a végrehajtók. Ezúttal Mikola Istvánnál, ex egészségügyi miniszternél a biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkárnál jártak a végrehajtók, ami a politikus vagyonnyilatkozatából derül ki. Mikola állítólag nevelt lánya hitelénél volt kezességvállaló.

 mikola

Csillaggal megjelölt megjegyzés van az államtitkár zalacsányi, telken fekvő lakóházánál, amelynek felerészben tulajdonosa közel tíz éve. Emellett a szántóján és egyéb telkein is. Az ex-miniszternek azonban a kocsiját sem kímélte a végrehajtó. A 2013-ban vásárolt, Toyota Corolláját is és Fiatot is lefoglalták illetve zár alá vettek.

Nem a banki hitelek, tartozások számára fenntartott rovatban tüntette fel, hanem egy másik rubrikában, de a nyilatkozat 60 ezer svájci frankot említ mint „családtag lakáshitele kezességvállalása miatt”. Ez mai árfolyamon nagyjából 17,8 millió forintnak felel meg. A megtakarításai közül megvannak még a biztosításai, amelyeknek a kedvezményezettje a lánya, és az OTP-számláján is van 530 ezer forint.

( Esti Újság – Pestisrácok )