hirdetés

Elkezdődött az állatorvosból lett kamu orvos pere Mosonmagyaróváron. A vádlott kuruzsló gyógy­sze­re­ket is adott a kü­lön­böző stá­di­um­ban lévő, ki­szol­gál­ta­tott, elesett rákbe­te­gek­nek. A vádlott férfi ártatlannak vallotta magát a bíróságon, de ha bűnösnek találják, akkor komoly büntetésre számíthat.

kórház usaA kamu doktor állatorvosi végzettséggel rendelkezett csak, de ez nem zavarta. Sőt. A vádlott áldoktor rákos betegeket fogadott, tanácsokat adott nekik, reménnyel táplálta őket és még infúziós oldatot is felírt nekik.

A kamu doki 2010. és 2015. között az otthonában kialakított irodában és egy budapesti alkalmi rendelőben fogadta a különböző stádiumú daganatos betegeket, életmód- és étkezési tanácsokat adott nekik, egy termék szedését, valamint óriási dózisú C-vitamin intravénás beadását javasolta nekik.
A kuruzsló adatlapot töltetett ki a páciensekkel, majd maga döntötte el, hogy a betegeknek mennyi vitamint kell kapnia. Durván kihasználta a betegek jóhiszeműségét a vádirat szerint. A kamu doki, aki állatorvos, pedig komoly bajban van, mert a C-vitamin-ampulla beadását akár injekcióban, akár intravénásan csak orvos rendelheti el.
A vádlott egyébként 1964-ben szerzett állatorvosi diplomát, nem tagja a Magyar Orvosi Kamarának, de még az Állatorvosi Kamarának sem.

Az első tárgyalási napon a vádlott nem vallotta magát bűnösnek. Arra hivatkozott, hogy állatorvosi tanulmányait követően több helyen folytatott különböző holisztikus tanulmányokat, például Kínában és az amazóniai esőerdőben. A végzettségeket igazoló bizonyítványokat a legközelebbi tárgyalási napon, november 14-én kell majd bemutatnia. A bíróság a legkorábban jövő tavasszal hozhat ítéletet az ügyben.

(Fotó: illusztráció)