hirdetés

Rengeteg nyugdíjas hiába várta a jussát napközben és délelőtt a szokásos módon,  sajnos nem kaptak semmit. Sokan azt sem tudták miből húzzák ki jövő hétig.  Az államkincstár állítja semmi ok az aggodalomra mindenki megkapja a nyugdíját. Szerkesztőségünket olvasóink tájékoztatták, hogy este nyolckor jött utalás. Van akinek elöbb .

 

nyugdijSajnos még este hat óra előtt is rengeteg nyugdíjas nem kapta meg a nyugdíját. A MÁK azonban állítja, mindenki megkapja határidőre a járandóságát.
A GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti – mai napon történő – kifizetéséről. A GIRO Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás. Az érintettek számára az utalások a jogszabály szerinti határidőre a mai napon megtörténnek.-írta a MÁK.

Vagyis a tájékoztatás szerint a pénz már ott parkol a számlákon, vagy ha a GIRO Zrt a MÁK kérésére még nyitva tartja a rendszert, akkor lehet, hogy az átutalások egy része később teljesül.

A XV.kerület polgármestere Németh Angéla több tucatnyi rászoruló nyugdíjasnak osztott utalványt, akik napközben azt sem tudták miből húzzák ki a hétvégén és legfőképp hogyan a pénztelenséget és miképp fogják bírni a hétvégi nélkülözést.

 

Este nyolckor több olvasónk is jelezte, hogy a nyugdíja megérkezett a bankszámlájára.  Más később kapott erről értesítést. Azaz a nyugdíjak, ha nehezen is de csorgadoznak.

 

Ilyenre az elmúlt 16 évben egyébként nem volt példa, hogy a nyugdíjak folyósítása és kézbesítése csúszott volna, kár pár órát vagy majd fél napot.