hirdetés

Tüntetők ezrei készülnek Erdogan török államfő budapesti látogatására. November 7-én találkozik ugyanis Orbán Viktorral és Recep Tayyip Erdogan török elnök.

 

Erdogant valószínűleg több ezres ellentábor fogadja majd Budapesten, a szervezők azt írják, a török elnök konvojának útvonalán esélytelen volt tüntetési helyszínt találni, így a gyülekező az Oktogonnál lesz, november 7-én, 14 órától.

Az is nagy kérdés vajon Erdogan mit fog szólni ahhoz, hogy sokan most nem szeretik a kurdok elleni katonai offenzíva miatt.

14:30-kor elindulnak a kerékpárosok és rolleresek a Nyugati téren, Margit hídon át a villamos vonalát követve a Széll Kálmán térre. Itt bevárják a gyalogosan szintén ezen az útvonalon haladó tüntetőket. Az autósok egy később egyeztetett útvonalon tesznek egy nagyobb kört rendőri felvezetéssel a belvárosban úgy, hogy a forgalmasabb utakat használják (lassan, konvojban), és végül ők is a Margit hídon át jutnak el. Széll Kálmán térre.

A Széll Kálmán térről 16 órakor, az addig megérkező autós felvonulókkal együtt mindenki megindul az Ostrom utcán át a Várba – olvasható a felhívásban.