hirdetés

Egy iraki plázában Erbilben elkezdték értékesíteni a letelepedési kötvényeket, miközben a kormány ezeknek a kivezetéséről beszél. Februárig biztosan nem vonják ki a kötvényeket, közölte a városban dolgozó Kakukk György, volt külpolitikai újságíró. A kötvényeket Arany lehetőségként reklámozzák.
letelepedesi-kotvenyBár a kormány számít a Jobbik szavazataira a keddi alaptörvény-módosításnál, amelyben megtiltanánk a kötelező betelepítést, de újabb tárgyalásokat már nem terveznek Vona Gáborral és pártjával. A Jobbik állítása szerint azonban csak a kötvény kivonása után szavazná meg a módosítást. Parlamenti pletykák szerint aznban már megköttetett az üzlet a színfalak mögött Jobbikkal.

Letelepedési kötvény meg fog szűnni és az a meggyőződésem, hogy a letelepedési kötvényre nincsen szükség. Erről Lázár János miniszter beszélt a szokásos Kormányinfón. Varga Mihály, a Nemzetgazdsági miniszter hétvégén úgy fogalmazott, hogy az utóbbi időszakban olyan kedvező piaci finanszírozási döntés született, amely megkérdőjelezi a letelepedési kötvények szükségességét.

A kormányzati nyilatkozatoktól függetlenül az észak-iraki Erbil egyik plázájában továbbra is értékesítik ezeket a kötvényeket. A helyi ügynök szerint jövő februárig biztosan nem szüntetik meg a kötvény eladásait, amely iránt van érdeklődés.