hirdetés

Nem ezt mondta és nem így mondta Ferenc pápa jó tanácsairól a menekült ügyben a szeged csanádi püspök. Kiss Rigó püspök szerint a szavait kiforgatta a The Washington Post. Nos úgy tűnik, hogy egyre több egyházi vezető mondd egészen mást a menekült ügyben, mint vezetőjük és szellemi vezérük a pápa és aztán mind –mind helyreigazítanak, hogy ők nem ezt mondták. Legalábbis Magyarországon ez van kialakulóban.

Szeged - Karácsonyi ünnepség után átadták a Móravárosi új mûfüves focipályát: Kiss-Rigó László püspök, Nógrádi Zoltán képviselõ, Mészöly Kálmán MLSZ és Nógrádi Tibor részvételével. Fotó: Karnok Csaba

A szeged-csanádi futball szerető és kedvelő püspök szerint eltorzították a szavait menekült ügyben. Egyetért a menekülteknek nyújtandó segítséggel, ahogy azt Ferenc pápa javasolta is mindenkinek. Az már más kérdés szerinte, hogy ez Magyarországon kivitelezhetetlen, amiről a pápának vélhetően nincs megfelelő információja.

Kiss-Rigó László maximálisan egyetért azzal a lelki iránymutatással, amelyet Ferenc pápa fogalmazott meg felhívásában. A katolikusoknak valóban kötelességük segíteni a menekülteket. Kevesen mondhatják el magukról, hogy karitatív ügyekben többet tesznek, mint a szeged-csanádi egyházmegye.

Nos a szeged-csanádi püspök elött a másik katolikus legfőbb méltóság Erdő Péter járt úgy, hogy nyilatkozott valamit ami igen nagy botrányt kevert és kavart, majd bejelentette, hogy ő ilyet nem mondott. Azaz kiragadták mondandóját a szövegkörnyezetből. Most pedig Kiss-Rigó püspök járt szinte ugyanúgy, mint a bíboros társa.

Nos ez mindenképpen fura és elgondolkodtató eseménysorozat és nem jó.