hirdetés

Újabb furcsaság a megreformált paralimpikon-szervezetnél. Családi munkahely lett a Paralimpiai Bizottság, úgy tűnik. A fideszes EP-képviselő és egyben a szervezet alelnöke, Deutsch Tamás mellett már  exneje is itt kapott munkát. Feltehetőleg teljesen véletlenül nevezték ki a politikus gyermekének anyját főtitkárnak. Deutsch szerint teljesen normális és nem aggályos mindez.

Deutsch_Tamas

A Paralimpiai Bizottság alelnöke, Deutsch Tamás szerint nem aggályos az, hogy egyik gyermekének az édesanyja lett a Paralimpiai Bizottság főtitkára. Mindezt a fideszes EU-képviselő erősítette meg az ATV egyik adásában.

Sem a magyar Paralimpiai Bizottság mostani elnöke, Szabó László, aki helyettes államtitkár volt az Ifjúsági és Sportminisztériumban, sem a magyar Paralimpia Bizottság főtitkára, aki egyébként Zalán nevű gyermekem édesanyja, nem hiszem, hogy az ő szakmai teljesítményüket egyik oldalról az alapján lehet megítélni, hogy ki a gyermeke édesapja, vagy 15 évvel ezelőtt egy munkahelyen ki volt az akkori főnöke – mondta Deutsch Tamás, alelnök.

Deutsch gyermekének az anyját az elnökség nevezte ki, ők döntöttek róla, az az elnökség, amelynek maga Deutsch is a tagja. Mindez valóban feltehetőleg a véletlen műve, és a politikus exének a tudása is feltehetőleg meg van a munka tökéletes elvégzéséhez, de erkölcsileg talán fura, hogy a paralimpikonoknál történt nagy botrányok után egy ilyen etikailag kényes ügy megtörténhet. Feltehetőleg más állami intézmények vezetőinél is volt erre példa, hogy családtagok kerültek be alkalmazottnak, amelyek szintén erkölcsileg és etikailag megkérdőjelezhetőek. De semmiképp sem szabálytalanok.

A fideszes politikus szerint a most kinevezett hölgy nem a hozzátartozója, csak a gyermekének az anyja.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy Deutsch Tamás politikus testvére egyébként az MTK-nál szintén komoly pozíciót tölt be. Azaz nem egyszeri eset az, legalábbis úgy tűnik, hogy rokona vagy épp a gyermekének az anyja kap olyan helyen munkát, ahol épp a politikus is ténykedik.