hirdetés

Énekelnek a fák
2019-08-25 22:20

Nico Georis amerikai “növényzenész” bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a növények énekelnek. Van amelyik azonban egy kukkot sem ad ki magából.

 

A kutató egy szonifikációs eszköz segítségével végezte a munkáját, ami hangokra fordítja le a begyűjtött adatokat. Nico bebizonyította, hogy egyes növények gyorsabban, míg mások lassabban zenélnek. Azt mondja, vannak olyanok, amelyek csak a hajnali érintésre reagálnak, és vannak olyanok is, amelyek teljes csendben élnek. Egy közös azonban mindben: az ember közeledtére nyugtalanná válnak. A kutató szerint ideje túllépni azon, hogy az ember a legintelligensebb faj a földön.

 

Bárhová nézek, élő, tudatos növényeket látok, akik folyamatosan rejtélyes zenét pulzálnak, és látom, hogy nélkülük nem élhetünk ezen a bolygón. Fájdalmas belegondolni, hogy ezekben a pillanatokban, amikor a föld két legnagyobb egybefüggő erdősége ég hatalmas területen Amazóniában és Szibériában, milyen hangok, sikolyok hagyhatják el a növények szervezetét. – idézte Georist a lap.