hirdetés

Fizethetünk, mint a katonatiszt, úgy tűnik. Máris sokkal többe kerül a 2017-es úszó-vb, mint azt mondták. A költségek brutális 18 milliárd forinttal megugrottak. Állítólag egy nem tervezett beruházás kerül ennyibe.

dagály építése

Az nem is nagyon volt kérdéses, hogy a Dagály fürdő helyén épülő úszópalota eredetileg 50 milliárd forintra taksált világbajnokság-, majd olimpiakompatibilis felhúzása nem fog megállni ennél az alapösszegnél. A fővárosi közgyűlés szerdán tárgyalja az úszó-vb rendezésének járulékos beruházásait, ezek 2016–2017-ben további 18,1 milliárd forintba fognak kerülni az adófizetőknek, ebből 8,7 milliárdot áll az állami költségvetés és 9,3 milliárdot Budapest – írja a Napi.hu.

A legnagyobb tétel a pesti alsó rakpart felújítása, gyalogos- és kerékpáros útvonal kiépítésével. A tervezés időszakában felvetődött, hogy a pesti alsó rakpartot autómentesítsék, ám végül maradt az öszvér megoldás, vagyis a 2 × 1 sáv mellett lesz sétány és kerékpáros út is.

Hasonló nagyságrendű költséggel jár a Margit-sziget csatornázása és úthálózat építése a szigeten. A Hajós Alfréd uszodában lesznek vízilabda-mérkőzések, ezért kell elvégezni a régóta tervezett beruházásokat. A csatornázásra és az útfelújításra 5,3 milliárdot költenének, ám ezenfelül további 2,4 milliárdot fordítanak magának a sziget felújítására, ami kertészeti munkákat és „biztonságtechnikai” beruházásokat jelent. További 531 millió forintot szánnak új hajóállomások kialakítására.