hirdetés

Több embert előzetes letartóztatásba helyezett az Electro Store áruháznál tartott házkutatások és NAV-razzia után a bíróság. A NAV nyomozóihoz, az Esti Újság úgy tudja, bejelentés érkezett arról, hogy a műszaki áruház azért tud olcsó lenni, mert valami nem stimmel az adózásuknál. Mások szerint pedig konkurenciaharc sem elképzelhetetlen, azazhogy a riválisok nyomták fel az Electro Store-osokat. 

electrostore

Adócsalás gyanújával tartott rajtaütést a NAV az Electro Store-nál, s állítólag több száz milliós visszaélésről hallani. Sikeres bevetést tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kedden, a fővárosi Izabella utcában, az Electro Store üzleténél akcióztak. A NAV sajtóosztálya elismerte, hogy az adóhatóság adócsalás gyanújával nyomoz, a Fővárosi Főügyészség pedig négy ember előzetes letartóztatását indítványozta az üggyel kapcsolatban.

További részleteket nem árultak el a NAV illetékesei. A gyanú szerint több száz millió forintos adóelkerülésről lehet szó. A bejelentést, hogy ki tette a műszaki kereskedés ellen, nem tudni, de sokan nem zárják ki annak a lehetőségét sem, hogy a konkurencia nyomta fel az Izabella utcában ténykedő olcsó műszakisokat.

Az Electro Store ugyanis messze a legjobb áron kínálta portékáit a vevőknek, ez pedig sokaknak szúrhatta a szemét.

Az Electro Store weboldala mindenesetre jelenleg elérhetetlen, ahogy az üzlet kapcsolattartásra megadott mobilszáma is.