hirdetés

Nagy bajban és egy kamionnyi cipő miatt előzetesben az ex-Jobbikos képviselő jelölt és  a Magyar Nemzeti Gárda vezető helyettese. Állítólag ukrán és szlovák alvilági figurák segítségével egy 60 milliós kamionszállítmányt nyúlt le V. Zoltán, a Jobbik volt országgyűlési képviselőjelöltje, aki 2013 tavaszáig a Magyar Nemzeti Gárda vezető helyettese is volt. A gárda állománya úgy tudja, azért tűnt el, mert beteg rokonát ápolja. Valójában előzetes letartóztatásban van.

 vas zoltán

Rossz fiúk közé keveredett a jobbikos politikus és komoly bajba is került. A gyanú szerint különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsítja a rendőrség V. Zoltánt, aki 2013 tavaszáig a Magyar Nemzeti Gárda vezető helyettese, a 2010-es parlamenti választáson pedig a Jobbik XVI. kerületi szervezetének elnöke, egyben a párt kerületi országgyűlési jelöltje volt. Az Index szerint V. Zoltán és társai – egy Vologya nevű ukrán alvilági figura segítségével – még 2013 nyarán egy kamionnyi cipőt nyúltak le.

A gyanúsítás szerint 2013 tavaszán Cs. Tamás a jobbikos bűntársainak, K. Ferencnek, B. Zsoltnak és J. Barnabásnak elmondta: korábban volt egy fuvarozó cége, ismeri „a szállítmányozások rendjét”, tehát azt, hogy miként tudnának lenyúlni egy kamionnyi árut. Ehhez azonban szükségük volt egy „ikresített kamionra”, valamint hamis cégpapírokra és személyi okmányokra (az ikresítés lényege, hogy egy létező jármű valós vázszámával látnak el egy ugyanolyan színű és típusú lopottat, hamisítanak hozzá külföldi okmányokat, és így szereznek hozzá magyar rendszámot és forgalmit). K. Ferenc beavatta a tervbe V. Zoltánt. A volt Jobbikos ezután felvette a kapcsolatot a szlovák Ladislav Vojtkóval, akitől azt kérte, szerezze meg a hamis okmányokat. Vojtkónak végül a már említett ukrán, az a bizonyos Vologya adta el az „ikresítéshez” szükséges hamis külföldi rendszámtáblákat, a hozzájuk tartozó hamis forgalmikkal, cégpapírokkal, személyikkel, de az ukrán még SIM kártyákat és telefonokat is adott. Mindezért Vojtkó hétezer eurót fizetett az ukrán gengszternek.

Augusztus elején aztán találkozott egymással K. Ferenc, V. Zoltán és Vojtko. Utóbbi a jobbikosnak  átadott egy táskát, benne egy laptoppal (rajta a hamisított cégpapírokkal), három darab telefonkártyát és kettő mobiltelefont. V. Zoltánék ezután egy logisztikus ismerősükön keresztül megszervezték a fuvart: egy körmendi cég raktárából 6488 pár cipő szállítására kaptak szállítmányozási megbízást. Augusztus 8-án V. Zoltán felhívta Vojtkót és közölte vele, hogy másnap Körmenden kell felrakodni a szállítmányt. Vojtko a hamis rendszámtáblákkal és forgalmival már meg tudta szervezni a másnapi rakodást. Hajnalban Budapesten átadta V.-nek a szükséges iratokat, majd nem sokkal később meg is érkezett a fővárosba az áru. V.és társai  vesztét a gyanúsítás szerint az okozta, hogy amikor elkezdték árulni a cipőket, összevesztek egymással. Miután lebuktak, a 60 milliót érő áruból nagyjából húszmilliónyi kár térült meg.

Az Index megemlíti, V. Zoltánnaka nem ez az egyetlen büntetőügye. Azzal is gyanúsítják, hogy 2012 decemberében egy budapesti cég telephelyéről többedmagával lenyúlt egy ötvenmillió forint értékű Volvo munkagépet. Ezenkívül hitelsértéssel vádolják, azt a bűncselekményt a vád szerint még 2010-ben követte el.

Emlékeztetőül: Vas Zoltán a 2010-es parlamenti választáson a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje volt. A Jobbik az a párt, amely végre ki meri mondani az igazságot, valódi rendszerváltást akar, a politikai bűnözés felszámolását és teljes elszámoltatást. Ilyen közegben – úgy érzem, – érdemes politizálni – így indokolta egy interjúban, hogy miért éppen a Jobbik színeiben indult. Vas a párt XVI. kerületi szervezetének az elnöke volt egészen 2011 tavaszáig, de a Magyar Gárdába is belépett. Miután a Jobbikot otthagyta, a gárda egyik utódszervezetben, a Magyar Nemzeti Gárdában (MNG) bukkant fel. Úgy tudjuk, az MNG-ben azt híresztelik róla, azért tűnt el egy ideje, mert egy vidéken élő, súlyosan beteg rokonát ápolja. A valóság azonban az, hogy V. Zoltán jelenleg előzetes letartóztatásban van a szombathelyi börtönben.