hirdetés

Újabb csapást mért a Nemzeti Védelmi Szolgálat a korrupcióra, ami látványosan aktivizálta magát az utóbbi hónapokban. Most hat, vesztegetéssel gyanúsított határrendész előzetes letartóztatását rendelte el harminc napra a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa. Zsebre dolgoztak állítólag a gyanúsítottak.

nagylak

Tény kérdése, hogy az NVSZ igen aktív az elmúlt hetekben, hónapokban. Sorra buknak le a korrupcióba keveredett rendőrök, határrendészek és NAV-osok. Hogy ezen sűrű ügyeknek mi az oka, nem tudjuk, feltehetőleg mostanra gyűltek össze olyan adatok, infók, amelyek elindíthatták a nyomozások látványos részét. Azonban így sem került a mostani korrupcióba keveredett nagylaki egyenruhások ügyében rács mögé senki.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság egy gyanúsított esetében nem adott helyt az ügyészi indítványnak, mert nem látta megalapozottnak a hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúját.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője korábbi tájékoztatása szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján hivatali vesztegetés elfogadása és szolgálatban kötelességszegés miatt indult a nyomozás a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó jelenlegi és volt határrendészek ellen. Kedden 11 rendőrt hivatali vesztegetés elfogadása, míg két rendőrt szolgálatban kötelességszegés megalapozott gyanúja miatt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség.

A rendőrök a gyanú szerint pénzt, illetve különböző kisebb értékű ajándékokat kértek, illetve fogadtak el a határon átlépő kamionok vezetőitől. Cselekedetük nem volt összefüggésben a migrációval.