hirdetés

Az már biztos, hogy tiltott szerencsejáték folyt a Bimbó úti házban, ahol egy hétfő esti rendőri akcióban mintegy 35 tajvani nőt találtak a nyomozók, akiket fogva tartottak. Az esti Újság úgy tudja a modernkori rabszolgákat szexuálisan is kizsákmányolta a bűnbarlang most elfogott vezetője.

rendőri túlkapásA rendőrség honlapján csütörtök este megjelent közlemény szerint a nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök megállapították, hogy a Budapest II., Bimbó úti házban egy 35 éves tajvani férfi illegális fogadóirodát rendezett be, ahol tajvani állampolgárokat dolgoztatott. A nyomozók a helyszínen laptopokat, mobiltelefonokat és tableteket foglaltak le.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a férfit gyanúsítottként hallgatták ki személyi szabadság megsértése, tiltott szerencsejáték szervezése és harmadik országbeli állampolgár jogellenes foglalkoztatása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozók a tajvani férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság 2017. március 30-án elrendelt.

Az ügy érdekessége, hogy a bűnbarlang vezetőjét nem gyanúsítják azzal, hogy a nőket kizsákmányolta azaz modern rabszolgaként tartotta. Mindez pedig azért fontos, mert a nők így nem maradhatnak Magyarországon, hanem napokon belül kitoloncolják őket. pedig a törvény védi az ilyen kizsákmányolt személyeket és óvja őket épp a ktoloncolástól is.