hirdetés

Félméteres víz állt Óbudán, a Lajos utca és a Perc utca kereszteződésénél egy brutális csőtörés miatt. A víz mindent elárasztott és több parkoló autó is a víz fogságába esett. A környéket aki teheti, kerülje el. 
csotores-obudanEgy  400 milliméteres víznyomócső tört el a Lajos utca–Perc utca sarkán. A tájékoztatás szerint a vízben személyautók álltak, amelyek tulajdonosait ezekben a percekben is keresik a rendőrök, a helyszínen van két tűzoltó jármű is, hogy szükség esetén kivontassák a vízből a kocsikat. A közműszolgáltató szakemberei már lezárták az érintett vezetékszakaszt.

A környéken hatalmas torlódásokra kell majd számítani, ha lehet, kerüljük a környéket.
A víz nem bánik kesztyűs kézzel az autókkal.  Ha már az ajtótömítésig felér a víz, akkor a kormányművet, féltengelycsuklókat eléri a hömpölygő folyam, ezeket illik átnézni, újrazsírozni, amint lehet.

Ha még magasabbra emelkedik a víz, drukkolhatunk a generátor, az önindító épségéért, meg persze azért, hogy ne szívjon vizet a motor. A víz ugyanis nemhogy elégni nem fog a hengerekben, a dugattyú sem tudja összenyomni – leáll a motor, a benne rekedő mozgási energiáktól görbül, törik a hajtókar, ha nem, kiszakítja a blokk oldalát.