hirdetés

Bajban a Fidesz közeli buszos vállalkozás. A Közbeszerzési Döntőbizottság ugyanis elutasította az Orangeways City Kft. midi autóbusztender ellen benyújtott jogorvoslati kérelmét, amelyben a közbeszerzési eljárást lezáró döntés megsemmisítését kérte a cég. 2011-óta semmit sem nyer a buszos cég, amelyen átok ül. Persze lehet az a baj, hogy a céggel áttételesen a nemrég fura módon magát megöngyilkoló Welsz Tamás kapcsolatban állt.

 

A BKK által kiírt midibusztendert nyerte el az Orangeways az idén márciusban, azonban a főváros közlekedésszervező cége 18 nappal később eredménytelennek nyilvánította a közbeszerzést. A BKK elismerte a céget nyertesnek, azonban a pályázat sikeres lezárása előtt felszámolták az Orangeways egyik partnerét, éppen azt, amellyel igazolni tudta volna az előírt referenciákat.

A BKK lehetőséget adott a hiánypótlásra, azonban a benyújtott dokumentumok értékelésekor súlyos hibákat és hiányosságokat találtak, ezért kizárta az Orangewayst. Mivel a pályázaton a másik induló, a VT-Arriva Kft. visszalépett, a BKK az eljárást eredménytelennek nyilvánította, és új tendert ígért.