hirdetés

Két-két év próbára bocsátotta a Debreceni Járásbíróság azt a két fiatalt, akik április közepén horogkeresztet festettek a debreceni nagytemplomra. A fiatalok elismerték és megbánták tettüket, amivel 80 ezer forintos kárt okoztak. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

debreceni rongálás

Zárt ülésen, gyorsított eljárásban nem jogerősen két-két évre próbára bocsátotta csütörtökön a Debreceni Járásbíróság azt a két fiatalkorút, aki április 16-án horogkeresztet és fordított keresztet festett a debreceni református nagytemplom talapzatára – közölte a Debreceni Törvényszék.

Tatár Tímea azt mondta, hogy a fiatalkorúak bírósága a két vádlottat vallási tisztelet tárgyául szolgáló épület rongálása bűntettében mondta ki bűnösnek, a fiatalkorúak a próbára bocsátás időtartama alatt pártfogó felügyelet alatt állnak majd.

A nyilvános ítélethirdetésen elhangzott, hogy a két 15 éves fiú fenntartotta a nyomozati szakban tett vallomását, és elismerte a bűncselekmény elkövetését. Bűnösségüket emellett a tanúvallomások és az okirati bizonyítékok is alátámasztották. Az elkövetők megbánták tettüket, az elsőrendű vádlott megfizette az okozott kárt, és mindketten bocsánatot is kértek.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezést jelentett be, a vádlottak, törvényes képviselőik és védőik pedig 3 nap gondolkodási időt kértek.