hirdetés

Ezt sem hittük volna, hogy lopnak a börtönben, a fogvatatottaktól. Már pedig ez is megtörtént Budapesten. Azt pontosan nem tudni, hogy ki de úgy tűnik fegyőrök keveredtek komoly slamasztikába. Öröm az ürömben, hogy az elcsent majd ezer euro meg lett. Vissza lett Rodolfo módon varázsolva.

 

Elloptak 250 ezer forintnyi eurót karácsonykor a Nagy Ignác utcai börtönből, a pénzt az egyik rab helyezett letétbe. Minderre csak december 28-án derült fény. A történteket a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága megerősítette.

Állítólag az egyik BV-s fedezte fel, hogy az egyik fogvatartott által leadott pénz eltűnt. Az ügy miatt már aznap délutánra beredeltek és kikérdeztek két tucat bv-s dolgozót. Állítólag azt mondták nekik, ha a pénz nem kerül elő, akkor ugrik a fegyverpénz, azaz az egyösszegben folyósított hathavi fizetésük, amit januárban kapnának meg. Úgy tűnik a tárgyalástechnika bevált, hisz ezután az egyik dolgozó bevitette a pénzt egy családtagjával, de az nem derült ki, hogy ő lopta-e el a pénzt vagy sem.

A BvOP közölte: a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen feljelentést tett, ugyanakkor megjegyezték, hogy „fogvatartotti kár nem keletkezett”. A nyomozásról nyilatkozni illetékes Központi Nyomozó Főügyészség válaszában azt írta: gyanúsítottat még nem hallgattak ki.

Mint köztudott a börtönben a fogvatartottaknál nem lehet készpénz, az tiltott. Amikor valaki bekerül, akkor a nála lévő pénzt letétbe helyezik vagy átteszik a számlájára, hogy abból fedezze a benti költségeit.

Nos ilyen cudar eset még nem történt a BVOP-nál. Az ügyben sokat jelent, hogy a kár megtérült, de a lopás így is megtörtént, azt tagadni nem lehet. Kérdés, hogy a hasonló esetek ellen a BVOP milyen óvintézkedéséket fog bevezetni, s mi lesz a megtévedt fegyőrökkel ?

( Balu )