hirdetés

Elkelt az Újpest FC. Hosszú várakozás után több mint 7 milliárd forintért a belga tulajdonos kiszáll a magyar sportból. Az új vevőt Kovács Zoli az Újpest legendája képviselte és az adásvételről szóló papírokat már tegnap aláírták, de csak ma hozták nyilvánosságra a szerződés tényét. Az Újpest FC kormányközeli csapat lett és nagy változások jönnek.

 

Az Újpest FC hivatalos Facebook-oldalán jelentette be az eddigi tulajdonos Roderick Duchatelet, eladta a patinás klubot, alá is írták már a szerződést. A papírra még tegnap, azaz január 28-án kerültek a kézjegyek, de a tényt csak most, cikkünk keletkezését megelőzően nem sokkal közölték.

“Örömmel jelentem be, hogy nemrég aláírtam a szeretett futballklubunk többségi részesedésére vonatkozó üzletrész-adásvételi megállapodást. Ez azt jelenti, hogy bizonyos fizetési határidők teljesülése esetén a közeljövőben megváltozik a társaságok és így a futballklub tulajdonjoga is. Amikor és amennyiben ez a folyamat teljes mértékben lezárul, az Újpest FC sajtótájékoztatót hív össze, hogy az új tulajdonos – akit nyilvánvalóan nem kell bemutatni – részletesen kifejthesse, milyen tervei vannak klubunk jövőjével kapcsolatban. A magam részéről nagyon remélem, hogy ezt a megállapodást pozitív módon tudjuk megkötni, és ha sikerül, akkor feltétlenül sok sikert kívánok Kokónak és csapatának Újpesten.”-írta a volt belga tulajdonos Duchatelet.

Kovács Zoltán az alábbi írásos nyilatkozatot tette.

“Egy új korszak kapujában állunk, amely egy tiszta lapot jelent játékosnak, szurkolónak, vezetőnek, mindenkinek, akinek fontos ez a klub. Több mint 10 év után kerül majd vissza magyar kézbe az egyik legpatinásabb hazai csapat, az pedig nem fordulhat elő, hogy 110 év folyamatos élvonalbeli tagság után pont most kiessen. Éppen ezért mindenkitől azt kérem, hogy együtt tegyünk meg mindent azért, hogy ez a veszély ne fenyegessen. Mert mi együtt vagyunk az Újpest!”-írta Kokó.

A tranzakcióval kapcsolatosan a klub hamarosan további tájékoztatást ígér.

Úgy tudjuk már az ünnepek előtt alá szerette volna írni a vevő a kontraktust de ezt a belga tulajdonos elhalasztotta, hogy miért nem tudni.

( CsT)