hirdetés

Százmillió forint értékben foglaltak le ékszert és készpénzt egy ecseri férfinél, aki főként Debrecenbe járt betörni.  A 47 éves gyanúsított – akit kisebb értékű lopásai miatt már igen jól ismertek a nyomozók – tizenöt debreceni betörést ismert be, amelyet egyedül követett el állítása szerint. Persze lehet, hogy voltak segítői és más városokban is ténykedhetett.

százmilliós tolvaj

Tarcsa Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa elmondta: a rendőrség összehangolt akciót indít a lakásbetörések megelőzésére, valamint az elkövetők felkutatására az ország valamennyi megyéjében. A rendőrség célja a megyéken átívelő bűnügyi elemző-értékelő tevékenység fokozásával a sorozatjellegű betöréses lopásokhoz köthető bűnözői körök felszámolása.

Az ecseri férfit a múlt héten fogták el. A gyanú szerint először egy debreceni családi házba tört be, ahonnan aranytömböt, ékszereket, készpénzt és nyereménybetétkönyvet lopott el, majd pár héttel később egy másikból 16 millió forint készpénzt és arany ékszereket vitt el.

Az eddigi adatok szerint a környéken 15 olyan betörés történt, amely az elkövető terhére róható. A tettes az esetek többségében milliós értékű zsákmánnyal távozott, összesen mintegy 50 milliót szerzett. A házkutatásokon 100 millió forint értékű ékszert és készpénzt foglaltak le, emiatt a rendőrség vizsgálja, hogy a férfi Debrecenen kívül is követett-e el betörést.

Muszka Zoltán arról is beszélt, hogy a férfi rendszerint a hátsó teraszajtón vagy az emeleti ablakon át jutott be a ingatlanokba. Este ment a városba, kifigyelte, melyik háznál ég a villany, hol vannak otthon. A házakban csak pár percig tartózkodott, olyan eset is volt, amikor becsukta maga után az ajtót. A férfinél a rendőrök bűncselekmény elkövetéséhez használatos szerszámokat, sarokcsiszolót, csavarhúzót, vésőt, illetve kesztyűt találtak és foglaltak le.

( Fotó: police.hu )