hirdetés

A pénzéért ölték meg a budapesti milliárdost M.Istvánt, majd rágyújtották a bári kastélyát. Az elkövetők lebuktak és előzetesbe kerültek . Bár már nyáron gyilkosság miatt kezdett el nyomozni a rendőrség, és már volt gyanúsítottja az ügynek így nem tudni ezen mostani személyek újabb gyanúsítottjai-e a mi. 

 

Letartóztatta a Pécsi Járásbíróság azt a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megöltek egy budapesti milliárdost másfél évvel ezelőtt Báron. A gyilkosságot tűzesetnek álcázó két férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból vagy célból, társtettesként elkövetett emberöléssel gyanúsították meg.

A nyomozás eddigi adatai szerint a két gyanúsított rátelepedett a vállalkozó életére, hogy megszerezzék a vagyonát és a vagyontárgyait. A férfi a gyanúsítottak tevékenysége miatt 2020 augusztus 10-én meghalt. A banda egyik tagja azonban felgyújtotta a milliárdos kastélyát, hogy leplezze a bűncselekményt és eltüntesse a nyomokat.

Korábban mi is írtunk róla, hogy egy budai milliárdos az, aki bennégett a Fehér-kastélyban. Már akkor lehetett tudni, hogy valami nem stimmel, hisz négyszer próbálták felgyújtani a villát.

A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú, ezért szökésüktől, elrejtőzésüktől lehet tartani, valamint attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén az eljárásban résztvevő más személyek befolyásolásával megnehezítenék, vagy meghiúsítanák a bizonyítást. Ezekre figyelemmel a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A gyanúsítottak és védőik fellebbeztek a döntés ellen, így a végzés nem végleges.

(cst)