hirdetés

Elítéltek egy politikust természetkárosítás miatt. A sümegi önkormányzati politikus és két társa illegális barnamedve preparátummal üzletelt. Remete József ezen ügyét sajnos nem nagyon osztotta meg a közvéleménnyel, ami érthető, le kell mondania a törvények értelmében, hisz büntetett állampolgár nem politizálhat.

 

Lezárult az a büntetőeljárás, amelyben az egyik vádlott Remete József sümegi fideszes önkormányzati képviselő volt – írja a Magyar Narancs. Az ügy érintettjei illegális barnamedve-preparátummal kereskedtek.

A cikk szerint a rendőrség akkor kezdett el nyomozni, amikor az egyik vádlott az interneten megpróbálta értékesíteni az ismeretlen eredetű, de Remete József másodrendű vádlott által beszerzett medvebőrt. A házkutatáskor megtalálták a preparátumot, lefoglalták, el is kobozták.

A bíróság azt állapította meg, hogy a vádlottak nem rendelkeztek a természetvédelmi hatóság engedélyével sem a bőr birtoklásához, sem annak értékesítéséhez. Ezért mindhárom vádlottat természetkárosítás bűntette miatt egy évre próbára bocsátották. A végzés ellen senki sem fellebbezett, így jogerőssé vált.

A Magyar Narancs szerint Remete az eset kipattanásakor álhírnek nevezte az „egészet”.

A politikusnak a törvények értelmében le kellene mondani képviselői posztjáról mert elítélték. Erre szoktál mondai méltatlanná vált az emberek képviselésére. Több perbe vont és elitélt polgármester is próbálkozott ezen törvényt kikerülni de a végén, mind belátták le kell mondaniuk. Kíváncsian várjuk a maci bizniszbe keveredett képviselő mikor mond le, emelt fővel.

( Predrag M.)