hirdetés

Több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt bűnös az a borosgazda, aki a tolvajok miatt fagyállót öntött a saját meggyborába. A hét év börtönt kiszabó elsőfokú ítélet nem jogerős. Az elítélt gazda továbbra is  szabadlábon védekezhet, bár  a jogszabályok szerint mivel öt évnél több büntetést kapott, börtönbe is vihetnék a másodfokú döntésig. 

fagyállós gazda

Egy ember meghalt, többen pedig megsérültek, miután egy vácszentlászlói gazda meggyborából ittak, mert azt hívatlanul dézsmálták. Az eset még 2013-ban történt, ítélet viszont most született az ügyben. A gazda, aki meg akarta leckéztetni a borát dézsmáló tolvajokat, hét év börtönt kapott első fokon, nem jogerősen.

A Pest Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés miatt kérte a büntetés kiszabását, de a törvényszék végül több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek a borosgazdát. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész három nap gondolkodási időt kért, míg a védelem téves minősítésre hivatkozva fellebbezett.

A vád szerint 2013 októberének első felében ismeretlenek különböző tárgyakat loptak el az akkor 37 éves vácszentlászlói férfi udvaráról. Mint utóbb kiderült, a későbbi sértett is többször bemászott a kertbe, hogy a pincéből meggybort vigyen el. A tulajdonos észrevette, hogy dézsmálják a borát, ezért elhatározta: megleckézteti a tolvajt. A férfi 2013. október 24-én a benzinkúton öt liter fagyállót vásárolt, amelyből egy-két litert a meggyboros hordóba töltött. A tolvaj október 25-én ismét lopott a borból, és ismerőseinek is adott belőle. A fagyállótól ketten enyhe lefolyású etilén-glikol-mérgezést szenvedtek. A fiatalember viszont – akiről kiderült, hogy a meggybor után dizájnerdrogot is fogyasztott – súlyos mérgezéssel került kórházba, és pár nap múlva heveny veseelégtelenségben meghalt.

(Fotó: HírTV)