hirdetés

Komoly bajba került az FTC egyik főszponzora, és így sajnálatos módon a patináns és neves sportklubot is igen kellemetlen ügybe keverte. A Fradin kivül azonban a Kaposvári Futball Klubnál is sok mindenkinek fájhat a feje, mert a nemrég megmentőként jelentkező S. Sándor tulajdonost három évre elítélték.  A Puebla utalványos cég atyját pénzmosás miatt mondta ki bűnösnek a Szolnoki Törvényszék. A sportot és többek között a neves Fradit is támogató üzletember ellen hozott ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. 

puebla

Súlyos csapás érheti a Fradit és sok más sportklubot is. A szolnoki Új Néplap szerint a szebb napokat látott kaposvári Rákóczi futball klub megmentőjeként feltünő S. Sándor üzletembert tizenharmad rendű vádlottként, két rendbeli bűnsegédként elkövetett pénzmosásban bűnösnek mondta ki a Szolnoki Törvényszék nemrégiben.
Mint ismeretes a Fradi egyik főszponzota épp az a Puebla utalványos cég, amelynek vezetője a három év börtönre ítélt S.Sándor, mint visszaeső. Mindez pedig komoly gondot okozhat a zöld-fehéreknek is, és nemcsak anyagilag, hanem inkább erkölcsileg, hisz csak elítélték S.Sándort, az egyik főtámogatót s ráadásul pénzmosásban. Csúnya egy eset. Főleg úgy, hogy még Fradi utalványt is kibocsájtott a sportklub és az elítélt vállalkozó cége. Azaz a kapcsolatuk több, mint jó volt. Így a szurkolók és sokan mások joggal tehetik majd fel a kérdést, hogy ez meg miként történhetett meg ? Hogy hogy senki sem tudott arról, hogy egy igen súlyos büntetőeljárás alá vont személlyel lett üzlet kötve ?  S nem utolsó sorban a klubot olyan alaptalan vádak is érhetik majd, főként a rossz akaroktól, hogy biztos a Fradi pártigazgató elnökének  kapcsolatai miatt bízott vagy bizakodott abban a főszponzor, hogy esetleg majd nem ítélik el. Persze az ártatlanség vélelme mindenkit megillet, de mindez akkor is kellemetlen és igen kínos szituáció a Fradinak, amely  hazánk egyik sportpéldaképe.
Emellett fájhat más sportkluboknak is a feje és ők is magyarázkodhatnak majd az elítélt üzletemberrel való kapcsolatuk miatt. Hiába volt az törvényes.
Állítólag S.Sándor cége a válogatott meccseken is látható volt, így sokak szerint az MLSZ-el is valamiféle kapcsolatban lehet az elítélt cégvezető Puebla nevezetű vállalkozása. Az tény, hogy a Puebla sok cselgáncsozót és bírkozót is támogatott , köztük olimpikonokat is. Így kérdés, hogy mi lesz ezen sportolókkal, ha valóban börtönbe csukják a meccénásukat.
A Szolnoki Törvényszék tájékoztatása alapján a vádlottat S.Sándort halmazati büntetésül, mint visszaesőt (korábban elmarasztalták emberrablás előkészítéséért) három év börtönre, ugyanennyi közügyektől eltiltásra ítélték, s kimondták, a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható.
Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.-írta a Szolnoki Törvényszék.

( Fotó: ulloi129.hu )