hirdetés

Három év után ítéletet hozott a bíróság. Az elmúlt években a kormánypárt erős városrészének számító XV.kerület volt fideszes polgármesterét Bitvai Nándort bünösnek mondták ki magánokirat hamisítás vétsége miatt. Az ítélet nem jogerős. Ráadásul nem is az évszázad ügyéről van szó, de mégis csak kínos. Az eset pikantériája, hogy az alpolgármestert épp saját párt és elv társai jelentették fel.

lászló-Bitvai

A szövevényes Fidesz botrány 2012 óta húzódott már. Sokáig mindenki azt hihette, hogy a Fidesz egyik erős emberének László Csabának a jobb keze elítélhetetlen, de mindenki tévedett. A IV-XV.kerületi bíróság ugyanis nem jogerősen de kimondta, hogy a volt Fideszes alpolgármester hibázott. Így kijelentették, hogy Bitvai Nándor, a XV. kerület volt alpolgármestere elkövette a magánokirat hamisítás vétségét. Az ítélet nem jogerős, igaz, az ügyvédje Bitvainak gondolkodási időt kért, később jelenti majd be, hogy fellebbez-e vagy tudomásul veszi az ítéletet.
A bíróság egy év próbára bocsátották Bitvai Nándort és a bizonyítási eljárás során igénybe vett szakértői vélemény költségeinek 94 ezer forintnak a kifizetésére kötelezték. A bíróság szerint a volt alpolgármester a magánokirat hamisítás vétségét elkövette, igaz, a bíró elismerte, hogy azt nem sikerült bizonyítani, hogy Bitvai hamisította volna a pályázatokon pénzfelvételi bizonylatokon szereplő aláírásokat.
A hétfői ítélet után az ügyvéd nem kért azonnal fellebbezést, mostantól számítva három napja van arra, hogy ezt megtegye. Az ügyész elégedett volt a döntéssel, hiszen eredetileg is ezt kérte a bíróságtól.
Az ítélet szerint bár nem bizonyították, de az ügyészség szerint kizárt, hogy az alpolgármester nem tudott a hamisításról, így visszaélt az okiratokkal. Az ügyészség szerint súlyosbító tényező, hogy ezt folytatólagosan követte el éveken keresztül.