hirdetés

A BVOP egykori országos parancsnoka, a Rendőri Ezred egykori kommandósainak a vezetője meghalt. Dr. Bökönyi István ny. altábornagy hosszú betegség után elhunyt. A belügy pedig, úgy tűnik, megfeledkezett kiváló emberéről, mert nem látni, hogy megemlékeztek volna róla. 

bökönyi istván

Bökönyi altábornagy volt a Rendőri Ezred egykori kommandósainak a parancsnoka, majd a BVOP országos vezetőjeként ment nyugdíjba. Kemény rendőr, volt de ennek ellenére megértő és egyben becsületes is. Ő volt az egyetlenegy rendőri vezető, aki járt Nepálban, a brit hadsereg gurkha zsoldosainál, ezért közel állt hozzánk. Nem sok magyarnak engedtetett meg, hogy ott járjon a Himaláján ezen emberek közt.

Persze más miatt is zenghetnénk ódákat Bökönyi altábornagyról, de nem tesszük. Aki ismerte tudja, jól mire gondolunk. Az azért picit elgondolkodtató, hogy sem a belügyminiszternek, sem a belügy parádés kommunikációs vezetőjének nem jutott eszébe, hogy legalább kiadjon három sort, hogy szegény volt kollégánk elment. Persze a belügyér és Bökönyi viszonya nem volt túl felhőtlen állítólag.