hirdetés

A brókerbotrány főszereplőjének, Tarsoly Csabának a fő vádlója hirtelen elhunyt. A Fidesz kedvenc exbrókerének a büntetőügye körül így mondhatni, rengeteg a furcsaság és a sok szerencsétlen véletlen egybeesés. Mint ismeretes, nemrég a Fővárosi Törvényszék dobta vissza a brutális, több mint százmilliárdos brókerbotrány vádiratát, hiányosságok miatt. Most pedig az ügyet igen jól ismerő fiatal és nagyon tehetséges ügyész hunyt el.

tarsoly3

Váratlanul meghalt a Fővárosi Főügyészség egyik ügyésze, aki a brókerbotrányban érintett Quaestor-ügyön dolgozott. A Fővárosi Főügyészség megerősítette az információt.

A napokban váratlanul és tragikusan fiatalon valóban elhunyt a Fővárosi Főügyészség egyik kiemelkedő tudású és munkabírású csoportvezető ügyésze – közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Az elhunyt ügyész azt a csoportot vezette, amely a Quaestor-ügyön is dolgozott. Mindez pedig megint csak a Fidesz egyik kedvenc exbrókerének, Tarsoly Csabának kedvez, hisz fő vádlója már biztosan nem vesz részt a tárgyaláson. Az egész ügyet bonyolítja, és még furcsábbá teszi, hogy áprilisban a Fővárosi Törvényszék közölte, hogy szerintük hiányos a vádirat, ezért felszólították a Fővárosi Főügyészséget, hogy egészítsék ki azt. A bíróság ugyanis csak akkor tűzi ki a tárgyalást, ha a vádirat hiányosságait pótolják. Az ügyészség visszautasította a törvényszék állításait és nem hajlandó eleget tenni a hiánypótlásnak. Így ha a bíróság vagy a vádhatóság nem változtat az álláspontján, akkor május 31-én a bíróság megszünteti a büntetőeljárást a több mint 120 milliárdot eltüntető főbróker és társai ellen.