hirdetés

Az alkoholizmus, a bosszú, a féltékenység és a vitás gyermekelhelyezés vezetett odáig, hogy a 42 éves tatabányai nő egy tatai panzióban késsel agyonszurkálta 8 éves kislányát, amikor az láthatásra érkezett hozzá. Az ügyészség vádat emelt az anya ellen, aki nem tagadta tettét. Az anya ellen életfogytig tartó büntetés kiszabását kérte a vádhatóság.

gyerek gyilkos

Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat egy 42 éves anyával szemben a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. A nőnek 2007-ben született meg a kislánya, de a gyermek apjával sosem éltek együtt. A kislányt eleinte az anyja nevelte, azonban 2010-től inni kezdett, illetve a szülők között rendszeressé váltak a gyermek elhelyezésével kapcsolatos konfliktusok. 2013-ban gyermekelhelyezési per indult, és a gyereket a későbbi elkövetőnél helyezték el, de ennek ellenére a kislány az apjával élt.

A szülők 2015 márciusában megbeszélték, hogy a gyermek az anyjával tölti a tavaszi szünet öt napját, ezért 2015. április 2-án az apa a nőnél hagyta a gyermeket Tatabányán. Ám a nő a gyermekkel együtt taxival egy tatai panzióba ment. A kislánnyal folytatott beszélgetésből az anya megtudta, hogy a gyerek az édesapja feleségét „anyunak” szólítja, valamint azt is megtudta, hogy az apa a családjával és a sértettel együtt korábban akar Németországba költözni, mint amiről őt előzetesen tájékoztatta. A nő este nyugtatókat szedett be és alkoholt ivott rá, majd elhatározta, hogy megöli a kislányt. Egy 9 cm pengehosszúságú késsel több alkalommal megszúrta a gyereket, aki ennek következtében életét vesztette.

A nővel szemben a főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ez az eset is rávilágít arra, hogy igen nagy veszélynek vannak kitéve azon gyerekek, akiknek a szülei elváltak, főleg, ha az egyik sajnos idegileg instabil, depressziós hajlamai vannak vagy épp önmagára is veszélyes. A hatóságok pedig már csak a baj után rohanhatnak, holott biztos lenne az ilyen brutális esetekre is megelőzés. Persze alapesetben ki hinné azt, hogy egy szülő erre képes lehet.