hirdetés

Elbukott a Budapest Szíve Program is az Uniós Csalás Elleni Hivatalának vizsgálatánál. Azt egyelőre  nem tudni, hogy az V. kerületet érintő 15 milliárdos projektből mennyi összeget kér vissza az EU.   A Fideszes vezetésű kerület így komoly bajban lesz.

jávor benedek

A PM európai parlamenti képviselője, Jávor Benedek ír arról a blogján,  hogy az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) főigazgatójához, Giovanni Kesslerhez írt levelére most érkezett meg a válasz. Jávor a Budapest Szíve Program körüli visszaélést kifogásolta , melyekről még mindig kevés konkrétumot tudni, de annyit igen, hogy az OLAF folytatott már vizsgálatot az V. kerületben megvalósult fejlesztések miatt, és több furcsaságot találtak.

Ezért az OLAF most azt javasolja, hogy a projektet finanszírozó Regionális politikai főigazgatóság fizettesse vissza a támogatást Magyarországgal. Hogy ez a 15 milliárdos összköltségvetés pontosan mekkora hányadát érinti, azt egyelőre nem tudni.

De vajon hány milliárd forintot kell még visszafizetnünk csak azért, mert Lázár, Rogán  meg a többiek nem tudnak és nem is akarnak leszokni a lopkodásról ? –írta blogjában Jávor Benedek, Uniós képviselő.

Természetesen keressük a megnevezett politikusokat is, hogy mit szólnak Jávor kijelentéséhez és véleményüket közölni fogjuk.

MI ezt a kijhelentést a politikusonak Az tény, hogy  a kerület polgármestere a projekt idején a Fidesz frakció vezetője Rogán Antal volt. Az is tény, hogy az OLAF a vizsgálata után feltehetőleg a Legfőbb Ügyészséget is tájékoztatta nemcsak ezen, hanem más esetekről is és nyomozást javasolt. Hogy az ügyészség mely ügyekben nyomoz vagy tagadta meg a nyomozást nem tudni. Az azonban tény, hogy Rogán ellen nem folyik nyomozás az ügyben és más volt polgármester ellen sem.