hirdetés

Komoly üzlet köttetett, az elmúlt napokban ugyanis a DVTK futballcsapatának tulaja megvált szeretett szállodáitól. A Konzum Nyrt. érdekeltségei megvásárolták a Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt.-t.A magyar hotellánc belföldön és külföldön is sok-sok értékes szállodával rendelkezik. A vételárat a felek nem közölték, de a szakértők szerint több tízmilliárd forint lehetett.

hunguestA Konzum a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn tette közzé, hogy a 90 százalékos tulajdonában álló KZBF Invest Vagyonkezelő Kft. megvásárolta a 12,48 milliárd forint jegyzett tőkéjű Hunguest 32,059 százaléknyi részvénycsomagját a Révai Print Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt.-től.
Továbbá a Konzum Nyrt. közvetlen és közvetett módon 30 százalékos tulajdonában álló Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Konzum PE Magántőkealap a tulajdonában álló gazdasági társaságokon keresztül közvetett módon megszerezte a Hunguest részvényeinek 67,896 százalékát.
Közölték azt is, hogy a KZBF Invest Vagyonkezelő Kft. megszerezte az 543 millió forint jegyzett tőkéjű Legatum ’95 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 40 százalékos üzletrészét.
A Hunguest Hotels 17 szállodát tulajdonol – 15-öt Magyarországon, egyet-egyet Montenegróban és Ausztriában –, további három magyarországi és egy erdélyi hotelt franchise szerződés keretében működtet. A hazai tulajdonú szállodák közül 13-tól válna meg a Leisztinger Tamás érdekeltségeinek többségében lévő vállalkozás. Mindössze a lillafüredit és a szegedit tartaná meg, de nála maradnának a montenegrói és az ausztriai házak is.

A vételár a becslések szerint több tízmilliárd forint is lehet, de nagyban függ attól, hogyan sikerül megállapodni a Hunguest banki hitelezőivel.

Az érintett szállodákban összesen több mint 2100 szoba található. A különböző ingatlanos hirdetési portálok szállodaátlagárait alapul véve így a tízmilliárd forintos nagyságrendre taksált ár feltételezhetően nem számít eltúlzott becslésnek.