hirdetés

Úgy tűnik, nem csak Lagzi Lajcsit teszik előzetesbe áramlopásért. Így járt egy dobogókői panziós is, aki lopta az áramot a nyomozók feltételezése szerint a dobogókői éttermében, panziójában és a turistaházában. Az Esti Újság úgy tudja, ha nem is közvetlenül, de közvetve van összefüggés Lajcsi ügyével ennek az esetnek is, hisz egyre több közműcégnél dolgozó ügyeskedő szaki próbál alkut kötni a nyomozókkal, hogy megússzák a súlyos börtönéveket.

áramlopás

Előzetes letartóztatásba került egy férfi, aki az eddigi adatok és gyanú szerint dobogókői éttermeiben, panziójában, turistaházában szabálytalan vételezéssel lopta az áramot. A Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a tulajdonos novemberben bukott le egy helyszíni ellenőrzésen. Kiderült, pilisszentkereszti házánál is hasonlóan ügyeskedett a vendéglős. A szolgáltatónak okozott kár legalább 1,8 millió forint, de a pontos kár megállapítása még folyamatban van.

A járási ügyészség álláspontja szerint okkal lehetett tartani attól, hogy a gyanúsított a hatóság elől megszökne, vagy az ügyben releváns információval rendelkező személyek befolyásolásával veszélyeztetné a nyomozás sikerét, ha szabadon engedik. Ezért indítványozták az előzetes letartóztatást, amelyet a bíróság el is rendelt.

Így kijelenthetjük, hogy már nem csak Lagzi Lajcsi van előzetes letartóztatásban áram és egyéb közmű-szolgáltatói lopásért. Tehát Lajcsi csak a mementó volt, hogy mindenki így jár, aki lopni meri az állam tulajdonát, vagy elég, ha csak ezt feltételezik róla.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy Lajcsi ügyének egy folytatása lehet ez a mostani áramlopási eset. Hisz Lajcsi sem azért bukott le, mert őt figyelték, hanem a közműszolgáltató cég alkalmazottait vették górcső alá, akik miután a lehallgatási jegyzőkönyvekből feketén-fehéren kiderült, hogy törvénytelen dolgot űztek évekig, beismertek minden disznóságukat. Így nagyon is életszerű, hogy pentitók lettek a közműcégeknél dolgozó ügyeskedő alkalmazottak, és mindenkit feldobnak csak azért, hogy mentsék a bőrüket és megússzák a súlyos börtönéveket.

(Fotó: illusztráció)