hirdetés

Továbbra sem kapták vissza hiába kérték a lefoglalt gépeket, iratokat a szcieontológusok, akiket még október közepén rohant le a rendőrség, és a NAV . Ráadásul úgy volt házkutatás a Váci úti székházban, hogy az erről szóló parancsot sem láthatták a vallási szervezet képviselői, mert az is államtitok volt. Fura egy eljárás az már biztos, első hangzásra is. Arról nem is beszélve, hogy  2 hónap alatt gyanúsított egy darab sem lett.

szcientológiaMég most is az októberi rendőrségi akció sokk hatása alatt vannak a szcientológusok. Nem értik az egész eljárást amit a nyakukba kaptak a NAV-tól, az adatvédelmi biztostól és a magyar FBI-tól. Ha némi vigasz más sem nagyon érti az eljárást.

A rendőrök rengeteg iratot és gépet foglaltak le, de ezeket a mai napig nem adták vissza a szcienotlógusoknak, hiába kérelmezték már többször is ezt. A hatóságoknak ezeket mind vissza kell adni a törvények értelmében minél elöbb, ha már lemásolták.

Az is fura az egész eljárásban, hogy bár állítólag szuper titkos államtitokká nyilvánították a bűnügyet a kormánypárt közeli újságírók a rendőrökkel együtt érkeztek a Váci útra. Ahogy az is érdekes, hogy a házkutatási parancsot sem mutatták meg az egyenruhások a szcientológusok vezetőinek, mert az államtitok. Nos ez is több mint érdekes. Mint ahogy az is, hogy lényegében a pontos bűnügyet nem tudják a mai napig a szervezet vezetői. Sejteni ugyan lehet, hogy kémkedés és kuruzslás lehet a magyar FBI által indított vizsgálatban és még sok minden más is.

Gyanúsított azonban a mai napig nincs. Így a gyors és látványos akció is fura.

Mint arról beszámoltunk október 18-án rendőrök szálltak ki a szcientológusok budapesti székházához, majd költségvetési csalás gyanúja miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is vizsgálódott náluk. Később pedig az is kiderült, hogy tiltott adatkezelés miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság összesen 40 milliós bírságot szabott ki a jogi okokból egyesületként bejelentett egyházra.