hirdetés

Gyanúsan sűrűn van újabb és újabb érintettje a milliárdos  Czeglédy-bűnügynek. Most újabb három gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság .A sok új gyanúsított azért fura, mert egy operatív felderítés és nyomozás során illik tudni kik az érintettek  már csak azért is, hogy ne tudjanak bizonyítékokat esetleg eltüntetni.

 

czeglédySzanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, az ügyészség a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt rendelt el kényszerintézkedést a Humán Operátor Zrt. egykori alkalmazottjaival szemben.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2016 között diákmunka közvetítésével foglalkozó céghálózatot hozott létre. Céljuk az volt, hogy a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek, a nekik dolgozó közvetítő cégek, illetve az iskolaszövetkezetek elkerüljék az adók befizetését.

A bűnszervezet 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

A három újabb gyanúsított a Humán Operátor Zrt. alkalmazottjaként dolgozott, a gyanú szerint közvetlenül Czeglédy Csaba utasítására.

A szóvivő közölte, Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. Tizennégy gyanúsított előzetes letartóztatásban van, egy pedig lakhelyelhagyási tilalom mellett védekezhet.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő ügyvédként az MSZP és a DK is jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Picit fura ebben az ügyben, hogy mindig szinte az előzetes letartóztatások  lejárta elött mindig újabb gyanúsítottak lesznek. Ráadásul az is fura, hogy az operatív, titkos felderítések során nem sikerült az állítólagos bűnbanda minden tagját beazonosítani? Mert ha nem akkor sok sok bizonyítékot eltüntethettek a kint lévő tagok s a nyomozás sikere így komoly veszélybe is kerülhetett. Persze sokak szerint az is lehet, hogy nem sok bizonyíték van Czeglédy ellen és így kellenek azon együttműködő gyanúsítottak, akik esetleg terhelő vallomást tesznek a futball menedzser politikusra.