hirdetés

Miközben a német hatóságok hetek óta készülnek a koszovói migránsok rohamára, addig újabb 121 koszovóit tartóztattak fel napokon belül a rendőrök. Számtalan elfogás volt a hétvégén, az ország más részein is több mint ezer illegális bevándorlót kapcsoltak le. Mindezen intézkedések pedig jól mutatják, hogy a kormányfő szavait komolyan veszik, ha gazdasági bevándorlókról van szó. 

 menekültek

Százhuszonegy menekültet tartóztattak fel a rendőrök Budapesten, a Keleti pályaudvaron a nemzetközi gyorsvonatok ellenőrzésekor. Nem ez volt az egyetlen elfogás a hétvégén.

Csongrád megye déli részén. Közülük 991-en koszovóiak, 18-an afgánok, heten irakiak, ketten szírek, egy pedig szomáliai állampolgár. A legnagyobb számú csoportot 12 óra 20 perckor fogták el Ásotthalom határában, ott 157 koszovói és 8 afgán lépte át illegálisan a zöld határt.

Győr-Moson-Sopron megye területén, ugyancsak szombaton az egyenruhások 29 külföldit állítottak elő tiltott határátlépés kísérlete miatt. Az M7-esen, Hegyeshalomnál, egy buszon öt koszovóit fogtak el, majd egy magyar taxiban másik négyet, a győri vasútállomáson újabb két embert, akik Ausztriába akartak jutni, Sopronban, szintén a vasútállomáson négy Németországba tartó migránst, a mosonmagyaróvári állomáson pedig két afgánt.

Mint ismert, az elmúlt napokban szintén a Keleti pályaudvaron szállítottak le egy Münchenbe tartó vonatról 117 koszovóit, azelőtt pedig a győri vasútállomást lepték el rendőrök. Ott 250 embert kaptak el ugyancsak koszovóiakat. Pénteken, Bács-Kiskunban pedig újabb kétszáz koszovóit kaptak el a határon, 29 csoportban. Volt köztük 53 gyermek is.