hirdetés

Zűrzavart okoz nem is kicsit az autósoknak, hogy 709 forinton tankolnak és ezt látják a kútoszlopokon, így ennek tudatában nyomják az üzemanyagot az autóikba. Majd bent a forgalmi felmutatásával döbbennek rá, hogy keveset tankoltak a pénzükért. Mert ők a 709 forintot nézték.

 

A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét, hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a társaság.

A vállalat MTI által idézett tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetniük a magyar vásárlóknak.

A magyar kormány bejelentése alapján csütörtök éjféltől csak magyar rendszámú és forgalmi engedélyű autók vásárolhatnak hatósági áron EVO 95 benzin és diesel üzemanyagokat a Mol-nál– írták.

Jelezték azt is: a fogyasztók a forgalmi engedély bemutatásával tudják igazolni, hogy jogosultak a hatósági áras üzemanyag megvásárlására, de a vállalat a következő napokban az intézkedés zökkenőmentes bevezetése érdekében magyar rendszám alapján is jóváhagyja a vásárlásokat.

Az üzemanyag-vásárlás felső mennyiségi korlátaiban nem történik változás, ez gépjárművenként továbbra is naponta legfeljebb 100 liter, amiből maximálisan 20 liter tankolható szabványos kannába.

 

( Cs.T.)