hirdetés

Találós kérdés: Ha elmennék Bukarestbe, összeszednék alulművelt, hőbörgő románokat, majd a Cotroceni Palota elé vonulnék és a román kormány ellen, az oltási kampány ellen, a román alkotmány és Alkotmánybíróság ellen lázítanék, hány percig lehetnék szabadlábon? Nos, a válaszokat mindenki önmaga adja meg… nyeremény nem jár érte, mert a kérdés költői volt.

 

Nem így, Magyarországon. Itt, egy évek óta törvénytelenül működő szervezet román állampolgárságú „vezetője” folyamatosan lázít, felbujt, alkotmányellenes magatartásra hívja híveit, valamint a járvány elleni védekezés akadályozására buzdít, de a kutya sem törődik vele. Tábora növekszik, őrjöngő tetszésnyilvánítások közepette, enyhe román akcentussal elmondja lázító beszédeit, a rend őrei ott sétálgatnak és az eredeti nevét is megváltoztató (magyarosító) Nicolae Patrubani bántatlanul és büntetlenül elsétálhat a helyszínről. Az, hogy ezt a magyar titkosszolgálatok segítségével vagy a románéval teheti, nem lehet tudni.

Azt azonban, hogy a videó megosztó csatornákon reklámozott és az Alkotmánybíróságot is súlyosan sértő, rágalmazó beszéd egy hivatalos szervnek sem tűnik fel, az több mint furcsa.

Ez ugyanis nem demokrácia-kérdés. Nem védem Gödény doktort, ám ha őt elítélték, a másik Covid-szabadságharcost eltiltották az orvosi működéstől, akkor a román MVSZ-elnök mitől nem büntetendő, mitől lett védett, amikor nagy nyilvánosság előtt egy ország legfőbb jogi grémiumát, alkotmányát ócsárolja és a járvány elleni védekezés megakadályozására, az oltás felvételének mellőzésére szólít fel? Magyarán nem tesz kevesebbet, mint Posta Imre háborodott elméjű szellemi halálosztói, akiket a minap már hatástalanított a szolgálat. A kolozsvári illetőségű román lázító, potenciális gyilkossá vált azzal, hogy a magyar kormány és azok szakaemberei által hozott döntések ellen lép fel, Covid-fasizmusról beszél és emberek sokaságát halállal veszélyezteti. Ez a román polgár nem lehet magyar állampolgár, mert a korábbi titokminiszter, Kövér László szerint nem méltó rá múltja miatt, tehát akár ki is lehetne utasítani Magyarországról… de senki semmit nem lép ellene, ami jogi nonsens és mindennel szembe megy, ami jog, törvény, uniós jog… Igaz, a kormánypárti oldalon egy divatos TV olykor-olykor támogatja.

Felvetődik a kérdés, hogy Patrubány kinek dolgozik, mi a célja és ki fizeti ezért? Mert ilyen, a nagynyilvánosság előtt elkövetett bűncselekményt rendes hálózati összeköttetések és titkosszolgálati támogatás nélkül, egyetlen jogállamban sem tűrnének el, sehol a világon.

Tehát, ha elmennék Bukarestbe, és ott lázítanék a járványkezelés ellen, a román alkotmány ellen és az alkotmánybíróságuk ellen, hosszú ideig nem láthatnám ezt a furcsa jogrenddel bíró szeretett Magyarországot, ahol potenciális gyilkosok szabadon lázíthatnak az emberi élet megmentése és a jogállamiság ellen!

Magyarország tehát, valóban következmények nélküli országgá vált, ahol egy román állampolgár nyilvánosan is lázíthat a magyar közrendet és az Alkotmánybíróságot gyalázva…

Gratulálok hát, mind a rendfenntartóknak, mind a szolgálatoknak, mind a jog felkentjeinek… és kérem: jogállamiságról többé ne beszéljünk!

( Stoffán György )