hirdetés

Jön a káosz feltehetőleg. Lezárják ugyanis egész nyárra a kedvelt Szabadság hidunkat. Még a tömegközlekedési eszközök előtt is tilos lesz az átjárás. A közlekedési őrületre június 16-ától lehet számítani, ami augusztus 28-ig tart. A lezárást a dél-budai villamoshálózat fejlesztése miatt kellett elrendelni.

On the Freedom Bridge in Budapest with no traffic

Június 16-án kezdődik az idei év egyik legjelentősebb fővárosi közösségi közlekedést érintő beruházása. A tervezetten augusztus 28-áig tartó időszakban a budai fonódó villamoshálózat déli szakaszán, a Fehérvári úton és a Bartók Béla úton valamennyi villamosmegállóhely-peron átépül, emellett felújítják a leromlott műszaki állapotú Bartók Béla úti villamospálya Móricz Zsigmond körtér–Szent Gellért tér közötti szakaszát is, illetve a Budafok kocsiszín felújításához kapcsolódó vágányépítések is ekkor valósulnak meg.

A vágányzár ideje alatt a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton szünetel a villamosközlekedés. A kieső szakaszokon autóbuszok pótolják a villamosokat. A Szabadság hidat erre az időszakra teljesen lezárják nemcsak a villamos-, de a közúti forgalom elől is, emellett korlátozások lesznek a Szent Gellért téren, a Bartók Béla úton, a Móricz Zsigmond körtéren és a Fehérvári úton is.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint minden érintett járaton és vonalon írásos és hangos utastájékoztatást nyújt, a megállóhelyeken plakátokat helyez ki a javasolt kerülőutakról, és 30 ezer szórólapot osztanak az arra közlekedőknek a változás első napjaiban.