hirdetés

Csak a volt Hungexpo épületeinek bontására kapnak 17 milliót a stadionokból ismert őrző-védőket alkalmazó épületüzemeltetési cég. A szerződést a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt kötötte, és nem tudni milyen szakmai alapon, referenciák révén döntöttek így. Érdekes, hogy a súlyos milliókat elnyerő cég fő tevékenysége nem is őrzés-védelem, hanem épületüzemeltetés.

liget 111

A Patrol Group Kft.-nek alapszintű őrzés-védelmi feladatokat kell biztosítani a bontás végéig. Az emberélet megóvása, balesetveszély megelőzése, illetéktelen személyek megjelenésének elhárítása a feladat, illetve az, hogy a Városliget Zrt. a műszaki építési bontási tevékenységét megnyugtató módon tudja elvégezni. Hogy ez pontosan hány nap, nem tudni, csak sejthető, hogy nem túl sok, mivel a tegnap elkezdődött bontásban máris az épületek jelentős része megsemmisült.

Az mindenképpen érdekes, hogy a nyertes őrző-védő cég fő tevékenysége nem is ez, hanem az épületüzemeltetés. S az is sokatmondó, hogy a cég egyszemélyi tulajdonban van , egy dányi illetőségű úr révén. Ráadásul alig több mint egyéves a vállalkozás, így nem tudni, milyen komoly őrzés-védelmi referenciákkal rendelkezik. Így kijelenthető, hogy a sportpályák mellől felismert kopaszok, vagy az MLSz-eseményeken is látható izmos urak, vagy a meggyilkolt maffiavezér környezetében oly sokszor feltűnt testőrök, vagy az MSZP-s Nyakót feltartó izmos secusok, akik közül itt is feltűntek, csak alvállalkozók feltehetőleg, és minden a véletlen egybeesésnek tudható be.

A sors fura fintora , hogy a ligetvédők mindeközben adományokból tartják fenn magukat, és a Facebookon kalapoznak, hogy ki tudják fizetni a szabálysértésekért kirótt büntetést, ami számításaik szerint 1-1,5 millió forintra rúghat.