hirdetés

Szörnyű körülmények között tartotta azokat a madarak a férfi, amiket egérragasztóval fogott be. Egy nagy kalitkába zsúfolta össze őket. A madarak nagyon rossz állapotban voltak, amikor a madártani egyesület munkatársai rájuk találtak. A pogányi férfi ellen állatkínzás miatt is eljárás indulhat.

tengelic -hír6

Egy nagyobb méretű kalitkában összezsúfolva találtak rá védett madarakra, kanárik és további díszmadarak társaságában egy pogányi házban. A madarakat egérragasztóval fogták be, ami nagy veszélyt jelent a rájuk, mert a tollukról a ragasztót nem lehet teljesen eltávolítani. A madarak ennek, a zsúfoltság okozta stressznek és az egyoldalú táplálkozásnak köszönhetően rossz állapotba kerültek. Egy részük el is pusztult, a többi példány tolla ragacsos és hiányos volt, a kalitka alját vastag ürülék- és magkeverék réteg fedte.

A rendőrség 40 védett madarat foglalt le, amelyek természetvédelmi értéke elérte az egymillió forintot. Az illegálisan befogott madarak zöme zöldike, tengelic és kenderike volt, de akadt köztük csíz, csicsörke, fenyőpinty, erdei pinty és nádi sármány is. Hogy a férfi kereskedett-e velük, vagy csak magáncélra tartotta őket, nem tudni – írja a Bama.hu. Mindenesetre természetkárosítás és állatkínzás miatt felelnie kell a bíróság előtt.