hirdetés

Lebukott egy 41 éves női kuruzsló, aki elképesztő trükköket vetett be, hisz betegeivel elhitette, hogy ő  távgyógyító. A szélhámos 14 millió forintot csalt ki a 19 gyanútlan gyógyulni vágyó betegétől.  A csaló ellen az ügyészség most emelt vádat és mindenképp rácsok mögött szeretnék látni.

 

A 41 éves női vádlott 2014 és 2020 között magát az internetes weboldalán gyógyítóként hirdette, úgy, hogy orvosi végzettséggel, természetgyógyászati és egészségügyi tevékenység végzésére vonatkozó engedéllyel nem rendelkezett.

A nő az őt felkereső emberek különböző egészségügyi problémáit gyógyítási tevékenység látszatát keltve “kezelte”. A betegek többek közt szívbetegség, álmatlanság, depresszió, daganatos betegségek, látásproblémák, gerincferdülés problémáival a gyógyulás reményében fordultak a nőhöz, aki a kezelésekért előre kért pénzt.

Egyes esetekben személyes találkozó során, legtöbbször azonban „távgyógyítás” keretében, az interneten, videóbeszélgetés közben végezte el az általa szükségesnek vélt „kezeléseket”.

A nő által végzett tevékenység és a módszere azonban orvosilag megalapozatlan, a sértettek egészségügyi problémái a vádlottól kapott kezelések hatására nem enyhültek, azok nem hozták a kívánt eredményt.

A vádlott „távgyógyítóként” 19 sértettnek összesen több mint 14 000 000 forint kárt okozott, amely nem térült meg.

Az ügyészség a nő ellen csalás bűntette és – a lakásán jogosulatlanul kifejtett orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenység miatt – kuruzslás vétsége miatt emelt vádat. Indítványozta, hogy a Salgótarjáni Járásbíróság ítélje őt végrehajtandó szabadságvesztésre és pénzbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, rendeljen el vagyonelkobzást és a gyógyító tevékenység reklámozására használt weboldal teljes tartalmának hozzáférhetetlenné tételét.

A nőnek elítélése esetén az eljárás során keletkezett mintegy 370 000 forint bűnügyi költséget is viselnie kell. Az ügyészség a vádlott beismerése esetére 2 év börtönbüntetés kiszabására tett mértékes indítványt a vádiratban – adta hírül a Nógrád Megyei Főügyészség.

 

( csákány )