hirdetés

Egy siófoki péküzem tulajdonosának akart eladni egy nő 100 nem létező vakcinát. A gyanúsított mindent tagad. A bíróság ma elrendelte a nő ellen a legsúlyosabb kényszerintézkedést, dutyiba küldték.

 

Egy siófoki péküzem tulajdonosát hívta fel egy nő szerdán azzal, hogy ő a pécsi Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat munkatársa, és utaljon át egy megadott számlaszámra több millió forintot 100 darab koronavírus elleni vakcináért (ami egyébként még nem is létezik), illetve a cég telephelyeinek fertőtlenítéséért. Ellenkező esetben az üzemet bezárják – írja a Police.hu.

A cég tulajdonosa nem küldte el a kért összeget, viszont felvette a hívást és feljelentést tett a rendőrségen.

A rendőrök a hangfelvétel és a híváslista alapján egy nap alatt beazonosították a lehetséges elkövetőt, majd csütörtök este elkapták az otthonában. A házkutatáskor a siófoki nőnél megtalálták a híváshoz használt mobilttelefont, de más bűncselekményből származó tárgyakat is találtak.

A nyomozók a 36 éves L. Zsuzsát nagyobb értékre elkövetett csalás kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és a bíróság elrendelte a nő előzetes letartóztatását.