hirdetés

A DVSC fiatal ex-tehetségének az apját  jogerősen 9 év fegyházbüntetésre ítélték. A Palermoban játszó Balogh Norbert édesapját rablások miatt küldték dutyiba.  Azt nem tudni mit szól apja ügyéhez az olasz bajnokságban szereplő magyar játékos.

balogh focista apjaMásodfokon is ítéletet hirdettek pénteken délelőtt a Miskolci Törvényszéken a hajdúböszörményi rablássorozattal kapcsolatban.

Az olasz másodosztályó Palermo futballistája, Balogh Norbert édesapja az ügyben harmadrendű vádlott volt. A Miskolci Törvényszék másodfokon enyhébb büntetést hozott, mint tavaly szeptemberben a Hajdúböszörményi Járásbíróság megállapított, de így is 9 év fegyházbüntetést kapott, melyet teljesen megtörve, a könnyeivel küszködve vett tudomásul az apa.

Az előzetesben töltött időszakának csak ötödét számítják be a büntetésbe, ezért így is több mint nyolc és fél évet kell letöltenie.

Ezt nem hiszem el, nem követtem el semmit – mondta a határozathirdetés közben az apa, aki kicsit rosszul is lett, de nem akarta elhagyni a tárgyalótermet.

Mint ismert, az apa és a per elsőrendű vádlottja az ügyészség szerint még 2012 tavaszán állapodott meg abban, hogy idős embereket fognak kirabolni. Előbbi vállalta, hogy szerez olyan címeket, ahová „érdemes” betörni. Összesen heten vettek részt a rablássorozatban.

Egyik alkalommal egy egész családra rontottak rá, éjfél körül az első- és a másodrendű vádlott fekete maszkban, fekete öltözetben, fekete kesztyűben, fegyvernek látszó tárggyal érkezett. Berúgták az ajtót, rátörtek az ott alvó famí­liára, köztük négy alvó gyermekre. Több mint millió forintot zsákmányoltak, miközben – a vád szerint – Balogh apja biztosította a terepet. 2013 januárjáig tucatnyinál is több rablást követtek el, többségében idősek ellen.

A válogatott focista -aki évente több mint 200 millió forintot keres olasz klubjánál – nem jelent meg az ítélethirdetésen.