hirdetés

A Volt Fesztiválhoz hasonlóan a most kezdődött Balaton Soundon is szigorítottak a biztonságon. Valamennyi látogató személyazonosságát ellenőrzik a szervezők. Ettől függetlenül a buli és a szórakozás garantált idén is, hisz háromszáz fellépő szórakoztatja a nagyérdeműt.

balatonsound

Színes nemzetközi kínálattal és a hazai sztárok legjavával indult el ma a 10. alkalommal megrendezett Balaton Sound fesztivál. A vízparti rendezvényen öt nap alatt 300 fellépő váltja egymást a színpadokon. A látogatók biztonságára idén kiemelten figyelnek a szervezők. Hosszú sorban várták a fesztiválozók, hogy megnyissák a Balaton Soundot. A szervezők a nyugat-európai terrortámadások miatt szigorították a beléptetést, és a biztonsági szolgálatot is megerősítették.

– Mindenkit identifikálunk, úgy, hogy amikor a voucherét vagy belépőjegyét karszalagra cseréli, akkor elkérjük a személyazonosító okmányát, és ezzel gyakorlatilag bekerül egy olyan rendszerbe, ami egy olyan központi rendszerhez kapcsolódik, ahonnan bármilyen esetleges körözött személyt vagy olyan személyt ki tudunk szűrni, aki egyébként nem azzal a céllal jött, hogy itt jól érezze magát – mutatott rá a Balaton Sound főszervezője, Fülöp Zoltán.

10 színpadot húztak fel a 25 hektáros területen. A vízre épített stégek az elektronikus zenei fesztivál jellegzetességei.

– Program tekintetében próbálunk hűek lenni ahhoz, amiről az elmúlt néhány év szólt, igazából azt jelenti, hogy világszinten, akik most aktuálisan nagyon fontos sztárnak számítanak, azok közül nagyon sokat vonultatunk fel, azonban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ne csak az elektronikus zenére koncentráljunk, rengeteg társműfaj főszereplői, szereplői is jelen vannak  – mondta Lobenwein Norbert, aki szintén a Sound egyik főszervezője.

Zamárdi évek óta profitál és fejleszt a Balaton Soundból.

– Hogy ha egy település a költségvetésének 35%-át fejlesztésekre, felújításokra tudja fordítani most már évek óta, ami nagyságrendileg félmilliárd forintot jelent, akkor az gondolom, hogy önmagáért beszél, és ezekre a fejlesztésekre nem kerülhetett volna sor, hogy ha ez a rendezvény nem itt kerülne megrendezésre – húzta alá Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

A fesztivál vasárnapig tart, az ötnapos bérletért ma már 64 ezer forintot kérnek, elővételben jóval olcsóbb volt. A napijegy 18 ezer forintba kerül.