hirdetés

Felújítják Gül Baba emlékhelyét és annak környékét Budán. Recep Tayyip Erdoğan elnök még a korábbi magyarországi látogatásán állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy a két fél közösen újítja fel az emlékhelyet és környezetét Budapesten.
gul_baba_2A kiváló török–magyar kapcsolatok bizonyítékaként tekintettek a török és a magyar kormány tagjai a Gül Baba türbe és környezete közös finanszírozású rekonstrukciós munkálataira a felújítás kezdete előtt tartott keddi helyszíni sajtótájékoztatón.

Azt, hogy a magyar–török barátságot szimbolikusan jelképező beruházás mennyibe is fog kerülni, nem tudjuk.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes felidézte: Recep Tayyip Erdoğan elnök magyarországi látogatásán állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy a két fél közösen újítja fel az emlékhelyet és környezetét Budapesten.
Veysi Kaynak török miniszterelnök-helyettes hozzátette, Gül Baba a béke és együttélés hirdetője volt, a rekonstrukció ezért a két fél számára egyaránt fontos. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte a két ország bővülő gazdasági kapcsolatait, majd hangsúlyozta: a 2017-re elkészülő beruházással a II. kerület újabb része válik rendezetté és otthonosabbá.